Themafeest 't Hedikhuizer Verzet

Themafeest-Hedikhuizer-Verzet

Frankrijk is in rep en roer en heeft zich ontdaan van zijn vorstenhuis. Het rapalje heeft de macht overgenomen, koppen rollen, de adel is het land ontvlucht. Een klein mannetje uit Corsica werkt zich op meedogenloze wijze naar de top. De messen worden geslepen, de oorlogstrommen roffelen. Het ingeslapen Europa houdt de adem in, zeker het koninkrijk der Nederlanden dat nog Franstalige gebieden kent. De lage landen zijn beducht voor de Franse landhonger. Duinkerken en Utrecht zijn reeds bij Frankrijk ingelijfd. In de zuidelijke Nederlanden zijn de eerste franse spionnen reeds achter slot en grendel gegooid. De Nederlanders zijn op het ergste voorbereid. De grootste vijand, het water, wordt tot bondgenoot gemaakt. Fort Hedikhuizen, onderdeel van de fameuze Hollandse waterlinie, biedt een gastvrij en veilig onthaal aan een ieder. Ook voor u jaren later, maak kennis met het Fort en haar bewoners, de veiligheid en de Bourgondische levenswijze die men erop nahoudt.
 
Van Verzet tot Verzetje.
Op deze avond gaan we terug naar het begin van de negentiende eeuw en bent u te gast op het Fort waar al spoedig blijkt dat de Franse aanvallen reeds lange tijd zijn afgeslagen. De Poortwachter blijft paraat en zal u op gepaste wijze begroeten. Aangekomen op de binnenplaats ontmoet u de Manschappen die al lang geen vreemdelingen meer hebben ontvangen. Daar het vertrouwd volk betreft, zullen zij u met open armen ontvangen en zal het u aan niets ontbreken. De Officier van Dienst zal u welkom heten en controleren of er geen Franse spionnen onder het gezelschap zijn.
 

Menu

Op tafel: potjes met stukjes worst, kaantjes, kruidenboter en vloerbrood.
 
Groentebouillon
 
Vanaf de grill serveren we: lendenbiefstuk,kipfilet,hamburger,karbonade,gemarineerde kalkoenspies en zalmfilet. Hierbij een tiental huisgemaakte salades. Verder vindt u op de fraai opgemaakte dis vijf koude sauzen: knoflook, mayonaise, cocktail, remoulade en een zoete uiensaus. Twee warme sauzen: satésaus en Stroganoffsaus, aardappel gratin, rijst, warme groenten, diverse broodsoorten en vers fruit.
 
Dessert: ijs met warme perziken en slagroom.
 
Heeft u speciale menuwensen? Meld het ons!

Onbeperkt drankassortiment

Bier, wijn, fris en binnenlands gedistilleerd (vieux, jenever, bessenjenever, port, sherry, vermouth) en Passoa.
 

Prijs

Prijs per persoon (onbeperkt grillmenu en drinken) €     40,00 
Vaste kosten:  
van 40 tot en met 78 personen € 2.300,00
van 79 tot en met 128 personen € 3.300,00
van 129 tot en met 220 personen € 4000,00
 
 
(Duur van de avond 4½ uur (eerste half uur is voor de ontvangst)

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Wij helpen u graag! 073 - 54 923 75 | info@tunneke.nl